ÀREA ACTIVITAT
PDF DE L'ACTIVITAT
PARTICIPEN
25 i 26 d’octubre: Cap de setmana electroacústic a ACA
Quatre concerts Encontres Electroacústics, amb un toc accentuat de música acusmàtica i una estrena notable d’obres, amb presència del compositor qui, sovint, espaia la pròpia música en una sala, del Piano, dotada amb un dispositiu de vint altaveus i una acústica especial. I una sorpresa!
Aquests nous Encontres Electroacústics donen preponderància a una de les encarnacions de la música electroacústica: l’anomenada «música acusmàtica».
Divendres 25 d’octubre, dos concerts per Territori ACA, a la Sala del Piano de Búger: «Vita Brevis, Mors Aeterna», per una banda, i «Estrenes electroacústiques», per una altra. Escoltarem Antoni Caimari (sa Pobla, 1943-2021), alma mater de la institució, i del qual se’n presenta, en aquesta ocasió, una versió restaurada de la seva obra audiovisual Mort i transfiguració (1977). Territori ACA té també, com a objectius, presentar les creacions electroacústiques de compositors històricament relacionats amb la Fundació. Per això, presentam un primer concert amb Caimari, acompanyat per obres de Francesc Llompart, Medín Peirón i Adam Matschulat. I un segon, amb Casahuga, Escrivà, Schottke i Pedro Trotz.
Dissabte 26, la compositora vasca Zuriñe F. Gerenabarrena presentarà les seves pròpies composicions, intercalades amb els treballs d’il.lustres compositores electroacústiques com Elsa Justel i Annette Vande Gorne.
I, per acabar, el mateix 26 d’octubre tindrem el monogràfic dedicat a l’obra del compositor japonés Tomonari Higaki, en presència, clar està, del mateix autor.
En paral.lel a aquests quatre concerts, podrem veure i escoltar la instal.lació “2Antoni is sitting in a room”, homenatge de l’artista alemany Sebastian Schottke a Caimari i a Lucier. I de la peça per telèfons mòbils amb accés per QR Landing Page 2024, de Pere Amengual (aka Pedro Trotz).
Un cap de setmana, doncs, en el que Búger esdevé capital de la música electroacústica, i del que per gaudir-ne n’hi ha prou amb un parell d’orelles curioses. Que tingueu una bona escolta!
Medín Peirón, curador dels EE

ARXIUS RELACIONATS