Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Aula Poètica

L'Aula poètica de la Fundació Musical ACA, coordinada per Antoni Gost, té com a principals iniciatives:

Solstici d'Estiu de joves poetes de la Mediterrània (Des de 1997)
Veu de poeta (poetes amb trajectòria llarga) (Des de 1999)
Crestatx poètic (dimecres de Santa Margalida) (des de 2000)
Promenart (veus de poesia femenina)
Acull tot tipus de propostes poètiques i de presentació de llibres.

Amb la inspiració del triangle, l’infinit del cercle i el recer del quadrat; símbols i geometria de figures poètiques, esperma i òvuls de versos d’argent; d’urgència d’una addicció per trenar la matèria sempre en descomposició de la poesia, que copsa els sons de les paraules dins la teva veu de lletraferit.

I amb un glop compartit de licor agredolç, destil·lat de la gamma cromàtica de la poesia, us donam la benvinguda, joves poetes de la Mediterrània de la dessetena edició del Solstici d’estiu. “En l’obscur racó del llibre, al fons, alena la impaciència de les paraules”, versa el meu poema dedicat a Miguel Àngel Velasco el 1996, que simbolitza el sus de l’Aula poètica, que enguany assoleix els 25 anys.

Aprofitant l’avinentesa, recordam i donam presència a la figura d’Antoni Caimari Alomar, hom artista, músic, visionari i un dels més grans compositors per a piano; i alhora poeta de la música i del so; creador i impulsor de la Fundació Musical ACA, santuari artístic i espiritual. Gràcies al seu esperit lliure i la seva visió àmplia del concepte modern i i postmodern de la creació interdisciplinària… després de temps d’espargir i escampar les llavors i energies de la poesia, brotà l’Aula Poètica i, amb aquesta, la col·lecció del Solstici d’Estiu de joves poetes. I, després, a la col·lecció de poetes de reconeguda trajectòria, Veu de Poeta, iniciativa inspirada per l’escriptor i poeta Damià Pons  quan era conseller de Cultura del Consell de Mallorca.

I com diu el meu estimat amic i poeta, Lluís Maicas, al pròleg de la quarta edició del Solstici de 2001: “Veus que no elegiren la poesia, car la poesia els elegí a ells, dones i homes, condemnats al suplici de la bellesa i de la sensibilitat”.

En cada acte de poesia a la Fundació ACA, donarem presència  Antoni Caimari Alomar.

Un agraïment a l’equip de l’Aula Poètica, Miquel Àngel Tortell, Maite Brazales i Kika Pol i a Miquel Perelló i Miquel Junk

I, ja ho sabeu, visca la poesia i visca la llibertat!!

 

Antoni Gost, poeta i coordinador de l’Aula Poètica

L'Aula poètica de la Fundació Musical ACA, coordinada per Antoni Gost, té com a principals iniciatives: Solstici d'Estiu de joves poetes de la Mediterrània (Des de 1997) Veu de poeta (poetes amb trajectòria llarga) (Des de 1999) Crestatx poètic (dimecres de Santa Margalida) (des de 2000) Promenart (veus de poesia femenina) Acull tot tipus de propostes poètiques i de presentació de llibres.
12 juliol
2023
0:00 am
Crestatx, sa Pobla
08 juliol
2023
0:00 am
Fundació Musical ACA. Mirador Ramon Llull
27 juny
2021
20:00 pm
Fundació ACA
21 juny
2020
0:00 am
Fundació Musical ACA. Mirador Ramon Llull. Búger
CatalanEnglishSpanish