Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Fundació Musical ACA

Àrea de creació acústica

Benviguts a la Fundació ACA

La Fundació

La Fundació Musical ACA (Àrea de Creació Acústica), és una fundació cultural privada creada el 1978 i reconeguda com a tal en 1985. Està situada al poble de Búger, a l’illa de Mallorca, Espanya.

Història

Concebuda l’any 1978 pel compositor Antonio Caimari Alomar,  la Fundació s’ha erigit com un vehicle per protegir, desenvolupar i coordinar la cultura contemporània musical de Mallorca amb la resta d’Espanya i dins de la Unió Europea.

La Sala d’el Piano és un espai multifuncional que serveix com a sala de concerts i estudi de gravació, caracteritzat per la seva piano Bösendorfer Imperial.

A l’espai de Can Cirera Prim de sa Pobla és on la Fundació té la seva fonoteca, rica en registres sonors de la seva història musical i de la cultura musical de tots els temps, una Biblioteca musical i una partituroteca, fruit de les seves activitats i adquisicions, i un ampli Fons històric-Musical fruit de les vivències de tants anys i activitats.

Patronat

Per aquesta mateixa raó, la fundació està representada per un patronat en el qual figuren artistes, intel·lectuals i diverses entitats representatives de l’àmbit cultural de Mallorca, així com aquelles institucions que s’han involucrat directament en els seus projectes com el Consell de Mallorca, la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Búger, l’Ajuntament de Palma de Mallorca i l’Ajuntament de la Pobla.

Fundació Àrea Creació Acústica - A.C.A. Sant Bielí - Búger

emplaçament privilegiat

tot el que necesita el creador

L’emplaçament privilegiat de la Fundació per a la creació artística, assaig i concerts va acompanyat de cinc cel·les disponibles per artistes en residència, assaig o enregistrament.

Cinc cel·les per a deu persones i un entorn tranquil i inspirador, en plena naturalesa.

Amb cuina, banys, internet, sala d’assaig i el poble a tocar. 

I unes vistes indescriptibles.

protegir, desenvolupar i coordinar la nostra cultura contemporània

Els objectius de la Fundació

En aquest àmbit de suport humà i institucional, la Fundació s’ha erigit com un vehicle per a protegir, desenvolupar i coordinar la nostra cultura contemporània musical amb la resta de l’estat espanyol i dintre de la  comunitat Europea, i per a que els seus fruits es  reinverteixin en la societat, així com al seu credo fundacional figura, en què l’art és una font de coneixement i provocació per a encarar els problemes i dilemes de la nostra realitat.

Podem distingir dues sendes en aquest sentit. La primera vol crear una infraestructura que permeti la creació, la documentació i la vivència de la música contemporània. La segona crea un teixit d’activitats musicals i artístiques.

CatalanEnglishSpanish