Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Joan Roig ofereix un concert monogràfic dedicat a l'obra pianística d'Antoni Martorell

Joan Roig ofereix un concert monogràfic dedicat a l'obra pianística d'Antoni Martorell

Dissabte 15 octubre, 2022 : 19:00 PM
Fundació Musical ACA. Sala del PIano

ÀREA ACTIVITAT

PDF DE L'ACTIVITAT

PARTICIPEN

Dissabte, 15 d’octubre, a les 19 hores, podrem gaudir d’un concert a càrrec de Joan Roig, pianista.

Joan Roig dedicarà una sessió monogràfica a l’obra pianística d’Antoni Martorell (1913-2009).

Podeu estotjar una entrada gratuïta a:

https://ticketib.com/…/joan-roig-concert-monografic-de…

El programa serà el següent:

Antoni Martorell (1913-2009)

Sempreviva (selecció)

Suite nº 2 per a piano

Plant dels arbres a la tardor

La vall trista

Rialles i Baralles

Berceuse-Musette

Llebeig (preludi mariner)

Retaule franciscà

Oració dins el bosc

Sant Francesc i el llop

Fuga a tres veus sobre el “Copeo de Muntanya”

JOAN ROIG

Neix a Palma l’any 1964. Inicià els seus estudis amb Francesc Batle i després al Conservatori Professional de les Illes Balears amb Jaume Roig i posteriorment amb Pilar Irazazábal. Els va completar al Conservatori Superior de València amb Carmen Calomarde, finalitzant ambdós amb les màximes qualificacions. Acte seguit treballa amb Mario Monreal, Ramón Coll, Roberto Bravo, Manuel Carra, Perfecto García-Chornet, etc. Està en possessió del títol superior de Piano pel Conservatori Superior de València, del mitjà de Solfeig i Teoria de la Música pel de les Illes Balears i del Certificat de Docència dels estudis de Doctorat del Departament de Ciències de l’Educació de la UIB.

Com a intèrpret ha participat a nombrosos concerts importants festivals musicals realitzats a diferents teatres i sales de concerts de tota la nostra Illa. Com a solista ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears sota la direcció de Pavel Baleff, on va estrenar a Espanya el Concert per a piano i orquestra d’arc, de Pietro Montani. També amb orquestra barroca formada per membres de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i en diverses ocasions amb l’orquestra de corda Aula 98 sota la direcció de la seva titular Joana Maria Coll.

Ha participat a les Temporades 2012-2013 2014-2015 del Teatre Principal de Palma ia la 2011-12 de l’OSIB, on actua com a solista a L’Auditòrium de Palma

Ha obtingut premis i distincions com: 1r Premi “Ràdio Jove” de la Direcció General de Joventut del Govern de les Illes Balears 1989, 2n Premi del Concurs final de carrera del Conservatori de les Illes Balears, Membre d’Honor del desaparegut Concurs Internacional de Cant “Francisca Cuart” i Medalla d’Or dels Nins Cantors de Sant Francesc. Ha estat convidat nombroses ocasions com a jurat de concursos i ha realitzat publicacions, editorials, ponències, interpretació i la gestió de centres públics destinats als ensenyaments artístics.

Compta amb nombrosos enregistraments discogràfics, dels quals destaquen:

“Sempre viva” d’Antoni Martorell; Unió de Músics. “Arrels” de Bernat Julià; ONA Digital. “Obres per a piano” d’Antoni Martorell; Unió de Músics. “Obres per a piano” de Bernat Julià; Unió de Músics. “Freqüències” de Josep Prohens; Unió de Músics. “Amalgama” de Josep Prohens; ONA Digital. “Música pianística Balear”; col·laboració per a Unió de Músics. “Tonades i Arrels” de David León i Bernat Julià.

També ha realitzat enregistraments per a Ràdio 2 de RNE, Catalunya Música, IB3 Ràdio, Antena 3 de Televisió i Televisió de Mallorca. Destaquen els enregistraments pianístics realitzats per a la xarxa radiofònica internacional “Felitodosradio” en seu a Atlanta (Estats Units) i cobertura a més de 180 països de tot el món.

El seu compromís amb la música i els músics de Mallorca l’ha dut ha realitzar un intens treball de recerca i divulgació de la música dels compositors de Mallorca, dels quals ha estrenat i interpretat més de 70 obres. Li han dedicat obres Antoni Matheu, Antoni Martorell, Bernat Julià, Josep Prohens, Bartomeu Artigues, David León i Francesc Batle. També ha col·laborat habitualment amb importants agrupacions corals de Mallorca com Nins Cantors de Sant Francesc, Capella Oratoriana, Coral Polifònica de Bunyola, Orfeó Universitari, Capella Mallorquina, Pro Música Chorus i també amb prestigiosos intèrprets vocals i instrumentals. Hi destaca la seva activitat com a acompanyant de cantants per la que hi sent una especial predilecció.

És professor del departament de piano i fins fa poc temps del de música de cambra del Conservatori Professional de Mallorca i professor associat al departament de veu i música de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). També ha exercit com a professor de Música a ESO durant els anys 2000 a 2003.

Ha ocupat la majoria de càrrecs acadèmics del Conservatori de les Illes Balears i del de Mallorca, tals com: Coordinador de la Reforma Educativa (LOGSE). Cap de departament de piano, Cap d’estudis (1997-2000) i Director (2002-2008).

ARXIUS RELACIONATS

CatalanEnglishSpanish