Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

XV Setmana Internacional de l’Orgue Antoni Martorell

XV Setmana Internacional de l’Orgue Antoni Martorell

Dimarts 2 maig, 2023 : 0:00 AM
Basílica de Sant Francesc, Palma

ÀREA ACTIVITAT

PDF DE L'ACTIVITAT

PARTICIPEN

La Fundació Musical ACA i el Convent de Sant Francesc de Palma organitzen cinc concerts que es duran a terme els dies 2, 3, 4, 11 i 12 de maig. Destaca el concert inicial de l’organista cec, l’holandès Bert van den Brink que interpretarà per primera vegada a Mallorca un concert de Jazz a l’orgue de tubs
La Basílica de Sant Francesc de Palma acull la XV Setmana Internacional de l’Orgue Antoni Martorell, sota la batuta del seu titular, l’organista Arnau Reynés. Els cinc concerts programats, repartits en dues setmanes, presenta un programa molt ambiciós i variat.
El concert inaugural, dimarts 2 de maig, anirà a càrrec de l’organista cec Bert van den Brink (1958) d’Holanda que, per primera vegada en la història a Mallorca, interpretarà el Jazz a l’orgue de tubs. El repertori va des de la improvisació a la versió de Bohemian Rhapsody de Queen.
El segon concert, dimecres 3 de maig, serà interpretat pel jove organista mallorquí Nadal Roig (2000) amb un programa molt interessant perquè arriba als compositors actuals d’Europa. Serà el dia de Johann Sebastian Bach, a més de Reincken, Ligeti i, és clar, Antoni Martorell, l’obra del qual sona de forma recurrent a l’orgue de la Basílica de la qual impulsà la restauració a càrrec de G. Grenzing d’aquest orgue de Jordi Bosch (s. XVIII)
Dijous 4, un concert especial amb l’organista Rafel Riera (1978) de l’Escolania de Lluc que és centrarà més en compositors mallorquins, i sobretot també amb la participació de l’Escolania de Lluc de la qual sobren les paraules per descriure la seva història de tots coneguda i amb la seva missió de cantar a la Moreneta de Lluc amb nom de tot el poble de Mallorca, dirigida per Ricard Terradas. S’hi interpretaran obres del mateix organista Rafel Riera, d’Arnau Reynés i de Francesc X Gelabert o Joan Maria Thomàs, entre d’altres.
Una setmana després, dijous 11, serà el torn de la gran mestra d’Orgue i dels organistes de tot arreu, Montserrat Torrent (97 anys). Dona extraordinària, un exemple de fermesa. Una mestra dels mestres. Els principals organistes de l’Estat han estat deixebles seus. Interpretarà un repertori que parteix del segle XVI fins arribar al segle XX.
Per acabar, divendres 12 de maig, actuarà la jove organista de la Catedral francesa de Laon, la polonesa Lídia Ksiazkiewicz (1977), amb una trajectòria ampla i reconeguda, que interpretarà obres de César Frank, Franz Liszt i Bach/Dupré.
Tots els concerts es projecten a través d’una pantalla de vídeo vora l’altar de la Basílica. L’entrada és gratuïta. Es demana l’aportació voluntària d’1€ a benefici de Càritas.
La Setmana Internacional de l’Orgue Antoni Martorell compta amb l’organització i producció del Convent de Sant Francesc i la Fundació Musical ACA i el suport de la Banca March, Iberostar Hotels, l’Ajuntament de Palma, a més de la col·laboració de Melià Hotels, la UIB, Càritas Diocesana i El Consell de Mallorca.
Adjuntam les dades tècniques importants del gran orgue de la Reial Basílica de Sant Francesc de Palma.

ARXIUS RELACIONATS

CatalanEnglishSpanish