Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

La biblioteca digital de la UIB allotja les edicions de la Fundació ACA

La Biblioteca Digital de les Illes Balears incorpora 127 volums -10.965 pàgines- de la Fundació Musical ACA – Àrea Creació Acústica. Ho hem presentat amb el vicerector d’investigació, Víctor Homar; el director del Servei de Documentació i Arxiu, Joan Espina el cap de digitalització, Eduard del Valle; i Miquel Pastor, cap de projectes documentals; i el secretari de la Fundació Miquel Àngel Tortell.
Amb aquesta iniciativa es posa en valor i a disposició tota la tasca duita a terme per la Fundació Musical ACA dels darrers quaranta anys. Aquest fons inclou els 43 catàlegs de l’Encontre de Compositors, les 17 edicions del Simpòsium d’Orgue Històric i Estudis Musicals, les 14 edicions de la Nit Bielenca, 17 volums del Solstici d’Estiu de Joves Poetes… De la mateixa manera, a aquesta col·lecció s’hi aniran incorporant totes les publicacions que vagi editant la Fundació i d’altres que encara no s’han pogut digitalitzar.
Aquesta tasca ha estat possible gràcies al suport del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de sa Pobla, que han donat suport a la dedicació que hi ha hagut els darrers anys per a l’ordenació, catalogació i inventariació del patrimoni de la Fundació.
Aquesta és la primera passa de la digitalització del fons de la Fundació, que pretén arribar a l’obra editada i enregistrada a la fonoteca de la Fundació. De fet, en aquests moments també s’està duent a terme la indexació de les obres editades a través del segell Unió de Músics i la revisió de les obres digitalitzades que estaven, fins ara, en suport dat.

Enllaç:

https://ibdigital.uib.es/greenstone/aca

Vídeo explicatiu de la tasca:

https://youtu.be/qQ8mXeA-nqU

https://ib3.org/digitalitzat-el-fons-musical-i-literari…

Veure menys

Deixa un comentari

CatalanEnglishSpanish