Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Bartomeu Manresa (Mallorca) - Organista
Mallorca, Felanitx
Bartomeu Manresa (Mallorca) - Organista
Bartomeu Manresa (Mallorca) - Organista

TIPUS

NATAL

Mallorca, Felanitx

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Va néixer a Felanitx (Mallorca) l’any 1978. Va realitzar els estudis d’orgue entre el Conservatori de les Illes Balears i el Conservatori superior de Barcelona amb Bartomeu Veny i Maria Nacy, respectivament. El 2006 es va graduar com a professor d’orgue amb la màxima qualificació i va aconseguir el premi extraordinari de fi de grau.
Al mateix temps va anar completant la seva formació amb la prestigiosa organista Montserrat Torrent. Ha assistit a diferents cursos internacionals d’interpretació de repertori organístic amb professors de gran renom com Jean-Claude Zehnder, Luigi Ferdinand Tagliavini, Enric Viccardi, Hans Hellsten, Matew Provost, Andrés Cea, entre d’altres. És també diplomat en educació musical i llicenciat en comunicació audiovisual.
El seu repertori és molt ampli i inclou música des del renaixement fins a la contemporània. Un toc clar i precís i una capacitat especial per combinar els sons de l’orgue són algunes de les seves qualitats reconegudes pel públic i la crítica. Ha realitzat nombrosos recitals d’orgue com a solista arreu de les Illes Balears i a tot l’Estat Espanyol que l’han portat a actuar a Barcelona, ​ Tarragona, Lleida, València, Madrid, Sevilla, Terol, Salamanca, Àvila, Jerez…
Organista reconegut internacionalment ha actuat a diferents països com Itàlia, Alemanya, Polònia i França en importants catedrals com la d’Albi, Carrara, Basílica de Sant Francesc de Paola, Basílica del Sagrat Cor de Jesús de Cracòvia, a diversos orgues històrics d’Alemanya, entre molts altres llocs.
Com a acompanyant, ha realitzat actuacions amb diferents orquestres i amb nombroses agrupacions corals de Mallorca. També ha actuat amb el Cor juvenil de la Jeloi Kirke de Moss (Noruega) i amb l’Ensemble Virga Strata de Berlín.
Ha col·laborat en l’enregistrament de 2 CDs amb obres de compositors mallorquins gravats als orgues de Santa Eulàlia (Palma) i Catedral de Mallorca. També ha realitzat enregistraments per a Popular TV, Canal 4 i IB3 televisió i escrit diferents articles sobre orgues històrics de Mallorca. Ha impulsat la creació de diversos festivals d’orgue a Mallorca: Festival Internacional d’orgue de Sant Francesc d’Inca (2014) i Festival Internacional d’orgue de Santa Creu de Palma (2019) dels quals és director artístic.Actualment és professor d’orgue al Conservatori Professional de Música d’Inca, membre de la Comissió Internacional de Música Sacra i organista titular del gran orgue de la Parròquia de Santa Creu de Palma, a on desenvolupa una important activitat litúrgica i concertística.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish