Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Marie-France Heckmann (França) - Organista
França, Alsàcia
MARIE-FRANCE HECKMANN, Organista
Marie-France Heckmann (França) - Organista

TIPUS

NATAL

França, Alsàcia

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Marie-France Heckmann (Irmstett, Alsàcia, FRANÇA) va estudiar Musicologia a Estrasburg i va estudiar orgue l’any 1986 amb Suzy Schwenkedel, després es va incorporar a la classe de Jean-Charles Ablitzer el 1994 a l’Escola Nacional de Música de Belfort. Va guanyar la Medalla d’Or per unanimitat l’any 2002 i després es va especialitzar en música antiga.
Treballa en l’art del cant d’òpera des de 1994 amb Christa Bein a Estrasburg. Canta com a solista i s’inicia en la pedagogia del cant. Des de 1992, és organista de l’històric orgue Jean-André Silbermann (1781) de l’església dels jesuïtes de Molsheim i toca des dels 14 anys a la seva parròquia natal a l’església de St Ulrich a Irmstett. És professora i responsable de la formació musical en diverses escoles de música, així com professora de piano, orgue i cant.
Del 2007 al 2021, aposta per la preservació i la influència de l’orgue i per aquest motiu va prendre la direcció de l’associació d’Amics de l’orgue Silbermann que organitza concerts, visites didàctiques per a turistes i per a les generacions més joves.
Es va perfeccionar seguint diversos cursos de música a Hongria (Esztergom i Kecskemét) i cursos d’orgue a Alsàcia a Ottrott, Saessolsheim i Marienthal i a Ardèche a Aubenas, amb Harald Vogel, Michel Bouvard, Jean Boyer, Freddy Eichelberger, Jan Willem Jansen, Michel. Chapuis, Marc Giacone…
Dóna concerts a la seva regió i a l’estranger, aportant un toc original als seus recitals, el d’afegir la seva veu a l’orgue.

RELACIONATS

Sense informació
Sense informació
CatalanEnglishSpanish