Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Benoît MENUT
Benoît MENUT

TIPUS

NATAL

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Benoît MENUT (1977): Stèles (2017) / 16’

Basat en 4 poemes de la col·lecció homònima de Victor Segalen (1878-1919)

Pedra musical

El meu amant té les virtuts de l’aigua

M’han dit…

Consells per al bon viatger

Lenta i tranquil·la

Víctor Segalen és sens dubte un gran poeta, un gran viatger també, que des de les profunditats de la seva Bretanya natal es va posar a descobrir la Xina, a buscar-la com a arqueòleg, a explicar-la a través del seu paraules tan musicals. Els de Stèles, la seva col·lecció més famosa de seguida em van parlar, m’han donat, com sovint, el desig d’una obra de música de cambra, sense veu però directament resultant del text, dels seus colors, del seu ritme.

Vaig triar quatre esteles d’aquest poeta, que somniava traduir les inscripcions gravades en aquestes pedres xineses antigues per estructurar l’obra: Pedra musical, El meu amant té les virtuts de

aigua, m’han dit… i Consell al bon viatger. Es poden llegir poemes entre moviments de l’obra, abans o després, segons, comentar-les o precedir-les. Vaig optar per treballar aquí una estructura clàssica en quatre moviments: així el tercer es pot assimilar a scherzo, el segon d’un adagio. Esteles és una invitació al viatge, un vincle invisible entre la música de les paraules i sons, un pont entre dues cultures granítiques i obertes.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish