Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

XLIV Encontre Internacional de Compositors

L’aposta de l’art musical del Festival «Encontre de Compositors»

Arribats a la seva 44a edició, construint-se a partir d’un enfocament altament sistemàtic i articulant-se al voltant d’infinits modes de creació musical, de construcció i de representació, escollits amb cura, podem afirmar que els «Encontre de Compositors» de la Fundació ACA constitueixen avui dia un autèntic camp de joc cultural que hem universalitzat.

El caràcter decididament elaborat, dinàmic i ideal dels pensaments, produccions, pràctiques i escoltes musicals són la raó de ser d’un festival d’aquest tipus. La Fundació ACA s’ha convertit en el Mentor de la creació i difusió de la música contemporània a les Illes Balears, i el festival, un dels més respectats i prolífics d’Europa.

Des de Mallorca, dotada d’un dispositiu original que s’inscriu en un context històric, territorial, institucional i cultural singular, la programació de la nostra «forma de festival» articula una tensió redoblada de singularitat, d’objectius, d’oferiment i de difusió.

Aquest any, el fet musical en el seu conjunt és analitzat mitjançant un prisma polièdric que permet relacionar les obres compostes segons els països o regions de creació, la particularitat dels sons, els seus significats i els comportaments de tots els actors que els fan viure, els compositors, els intèrprets i, per descomptat, els programadors i els difusors que conformen un tot.

El Festival: «Encontres de Compositors», gràcies a la seva nova forma, ofereix la música que programa a tot l’espai de coneixement cultural, tal i com va ser l’objectiu del nostre difunt president fundador i compositor Toni Caimari, i s’estén avui més enllà encara de l’art, donant lloc a investigacions sobre els vincles entre llocs, repertoris musicals i ideologies.

Jean Pierre Dupuy

Director artístic

Jean Pierre Dupuy
Jean Pierre Dupuy, director artístic de l’Encontre Internacional de Compositors

ARXIUS RELACIONATS

CatalanEnglishSpanish