Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Gabriel Oliver

Biel Oliver Torres va néixer a Algaida el 1968, obtingué la llicenciatura de geografia, història i història de l’art a la Universitat de les Illes Balears en el curs 1990-91. Realitzà el grau superior de clarinet en el conservatori superior del Liceu de Barcelona, i acabà amb l’obtenció d’aquest títol i el premi d’honor de fi de carrera del curs 1994-95.  Actualment és clarinetista de la Banda Municipal de Palma-Simfovents.

L’interès per cuinar amb els sons l’ha duit a col·laborar, fent arranjaments, juntament amb Delfí Mulet, amb el grup de Biel Majoral des del 1992, amb el qual ha duit a terme dos enregistraments.

La composició és el darrer camí encetat per aquest músic; aquest nou camp el fa gaudir com un infant que descobreix nous mons en l’enorme univers que és la música, les seves obres són Petit Ball, Jaume II, Obertura frenètica, Parasceve impressions, entre d’altres, i han estat estrenades i interpretades per les bandes d’Algaida, Banda S’Almudaina, Sant Llorenç, ses Salines, Esporles, Son Servera, Manacor, la banda de la federació d’associacions de música de les Illes Balears, la Banda Municipal de Badajoz i la Banda Municipal de Palma. També ha creat la música per a conjunt d’instruments i soprano de L’arbre de la vida estrenat el 2015, i l’espectacle Llumeneret blau, un tribut a Josep Maria Llompart estrenat el 2018, on fusiona paraula, música i dansa. L’any 2012 va rebre el premi Baltasar Moyà de Composició musical de la Federació de Bandes i Associacions musicals de les Illes Balears.

Ha rebut classes de Josep Prohens, compositor reconegut i professor del Conservatori Superior de les Illes Balears.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish