Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Kathleen Balfe, violoncel
Kathleen Balfe, violoncel

TIPUS

NATAL

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Kathleen Balfe ha viscut i treballat a Espanya des de 2003, quan va començar la seva carrera amb l’Orquestra Simfònica de Tenerife. El 2007 va guanyar el lloc de violoncel solista amb l’Orquestra Ciutat de Granada. Durant una excedència de l’Orquestra Ciutat de Granada des de setembre de 2021 fins a febrer de 2023 ha realitzat contractes com a solista de violoncel amb l’Orquestra Simfònica de Tenerife. És membre fundador del grup contemporani Ensemble neoArs Sonora des de la seva concepció el 2008.

Amb aquestes agrupacions, Kathleen ha tingut l’oportunitat de tocar en diversos festivals i amb reconegudes institucions a Espanya, com el CNDM, Festival de Música Espanyola a Cadis, Festival de Música de Canàries, Música Musika a Bilbao, Festival de Música Clàssica a El Escorial, La Quinzena Musical de Sant Sebastià i el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada.

El Taller de Compositores del Festival de Música Espanyola Manuel de Falla de Cadis el 2020 ha triat a Kathleen Balfe per a ser la intèrpret d’un projecte anomenat “Tapís d’Incerteses” creat per elles i coproduït per l’Agència Andalusa d’Institucions Culturals (Conselleria de Cultura i Patrimoni Històric, Junta d’Andalusia) i el Centre Nacional de Difusió Musical (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, Ministeri de Cultura i Esport). Aquest recital de deu obres dedicades a Kathleen per a violoncel sol i amb electroacústica ha estat programat en el Festival de Música Espanyola Manuel de Falla a Cadis, Jornades Contemporànies de Segòvia, el Cicle de Música Contemporània del CNDM a l’Auditori 400 de Madrid, l’Auditori de Tenerife, Teatres del Canal a Madrid, i en el Cabrillo Festival of Contemporary Music a Califòrnia.

Kathleen Balfe col·labora amb el New Century Chamber Orchestra a San Francisco, i és membre de l’orquestra del Cabrillo Festival of Contemporary Music de Santa Cruz, Califòrnia, dedicada exclusivament a la música contemporània escrita per compositors provinents en la seva majoria dels Estats Units.

Ha gravat discos amb diversos conjunts per a Vers, Bis i RCA Rècords.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish