
TIPUS
NATAL
ESDEVENIMENT
ENLLAÇ PERSONAL
Estudia piano, violoncel i composició al Conservatori Professional i Superior de les Illes Balears, i també al Conservatori Professional i Superior de València, destacant amb matrícula d’honor en composició en aquest darrer. Entre els seus mestres destaquen Miquel Segura i Pilar Irazazábal (piano), Carmen Valcarce (violoncel), Josep Prohens (composició), José María Sánchez-Verdú (composició) i Alberto Bernal (electroacústica). Realitza un gran nombre de cursos d’anàlisi musical, piano, composició, electroacústica i audiovisuals amb Cristóbal Halffter, Tomás Marco, José María Sánchez-Verdú, Agustín Charles, Arnau Bataller, José Manuel López López, Teresa Catalán, Jaques Chapuis, José López Calo, Carles Guinovart, M. Carme Poch, Adolfo Núñez, Amando Blanquer, Rodrigo Madrid, David Padrós, Armando Lorente, Javier Pérez de Arévalo, Eduardo Armenteros, Miguel Álvarez-Fernández, Wade Matthews, Fabián Panisello, Philippe Hurel i Salvatore Sciarrino.
Entre les seves primeres composicions destaquen les següents: Obres vocals: Veu i piano: Somni (1995), Pluja (1995), Joc de cartes (1995), Retrat (1995), Dos almas (2014), Tango de Amelia y Luis (2015); Veu i guitarra: Amor d’estiu (1996) i Tornar a començar (1996); Obres de cambra: – Per a piano: Sonoritats (2002), i Sonata (1996) – Per a flauta: Reflexions (2010), encàrrec del flautista Enrique Sánchez – Per a clarinet i piano: Sonata (1996) Conjunt instrumental: 15 de juliol (1998), Absències (2011), Aparences (2012), Fragments (2012), Intuïcions (2013); coautora de Connexions Cromàtiques (2010) i Ombressol (2011). Per a orquestra: Contradiccions (2000), Expectatives (2009) i Percepcions (2013), encàrrec de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Bandes sonores: – del curtmetratge Sombra de luna nueva (2015) – del documental Museu Diocesà de Mallorca Artviu (2016).
A partir del 2016 la seva composició fa un gir radical a la recerca incansable de sonoritats més delicades, contemplatives, serenes, emotives i espirituals, amb el mínim material musical possible i basant-se principalment en el diatonisme.
De les seves darreres composicions destaquen: Obres vocals: – Cor SSAATTBB a cappella Pacem (2016); – tres sopranos solistes, cor SSA, piano i quartet de corda: O Oriens (2018), encàrrec de la Fundació Studium Aureum – Soprano solista, cor SSA, piano quartet de corda: O Oriens (2019) – Soprano i tenor solistes, cor (SATB) i orquestra de cambra: la Cantata Thálamos (2021) encàrrec del poeta i autor del text Víctor Gayà Obres instrumentals: – Per a piano: Gratitud (2016), El nostre Vals (2018) – Per a violoncel i piano: Somieig (2017), Dissolucions (2020), encàrrec del pianista Andreu Riera. – Per a violí i piano: Somieig (2017), Tres divinitats romanes (2019), encàrrec de la violinista Maria Antònia Pons-Estel. – Per a flauta i piano: Transformacions (2021), encàrrec de la flautista Mercè Medina i la pianista Laura Sánchez. – Trio de violí, viola i piano: Sincronies a Son Mir (2018) (rev. 2019) – Quartet de corda: Pacem (2016) i Rèquiem (2018) per a quartet de corda amb lectura dramatitzada, sobre el text Rèquiem de Víctor Gayà (autor de l’encàrrec) que es va editar com a Llibre-CD: Rèquiem. Editorial Lleonard Muntaner, 2018.
Les seves obres han estat interpretades a Espanya (Mallorca, Menorca, Formentera, Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Ciudad Real, León), Berlín, Londres, Cannes i Odessa (Ucraïna). Directors com José Luis Temes, Philippe Bender i Salvador Brotons amb l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”, Sébastien Billard amb l’Orquestra Filharmònica de Niça, i Carles Ponseti amb Studium Aureum han interpretat les seves obres orquestrals i corals. Ha treballat al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears i al Conservatori Superior de les Illes Balears. La seva tasca pedagògica s’estén a sessions comentades de les obres interpretades per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears “Ciutat de Palma”, en les seves temporades de concerts a l’Auditòrium de Palma, des de 2008 a 2012. També la temporada 2011-2012 va escriure tots els programes de mà dels concerts d’aquesta orquestra. Actualment i des de 2012 també s’encarrega de la presentació i les tertúlies prèvies als concerts de les temporades de la Fundació Studium Aureum. Gràcies a la seva tasca analítica és requerida per donar conferències prèvies a diferents concerts d’agrupacions musicals variades, fer ponències en diversos cursos multidisciplinaris, col·laborar amb galeries d’art, participar com a jurat en els Concursos de Piano Internacionals Rotary Club Palma Ramon Llull, i escriure les notes als programes de mà de concerts, entre d’altres, al Festival de Pollença (2017, 2018, 2019, 2021). Ha fet l’edició musical del llibre The key to the piano de Camilla Kinberg, encàrrec de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears. Ha creat el Gabinet de Comprensió Musical GACOMUS amb la il·lusió i l’objectiu d’explicar la música a melòmans i aficionats perquè puguin gaudir-la al màxim.
RELACIONATS