Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Víctor de la Rosa
Víctor de la Rosa

TIPUS

NATAL

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

És llicenciat en interpretació de clarinet per l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Matrícula d’Honor, on estudià amb Joan Enric Lluna i Harry Sparnaay. El 2011 obtingué el Master in Performance amb “Distinction-Exceptional” al Royal College of Music de Londres.

Ha estat guardonat al Certamen Contemporani de Joves Intèrprets del Festival de Lucerna, així com del Royal College of Music Concerto Competition i el 2n premi “exaequo” al Concurs Permanent de Juventuts Musicals d’Espanya. Destaquen també els seus recitals al Royal Albert Hall de Londres, Cicle de Joves Intèrprets de l’Auditori de Barcelona 2006 i 2008, XXII Festival Internacional Albéniz de Camprodon, Xarxa de Músiques de Catalunya, Festival de Sopelana, 20è aniversari de Catalunya Ràdio, 25è aniversari de TV3 al Palau de la Música, Sala Mendelssohn de Berlin i Spïkeri Hall de Riga. A l’abril de 2010 actuà com a solista amb la RCM Symphony Orchestra, on interpretà el concert de Magnus Lindberg al Amarylis Fleming Hall de Londres sota la direcció de Martin André.

Com a membre de la RCM Symphony Orchestra dins del Orchestral Specialism Program, realitza pràctiques orquestrals amb la London Symphony Orchestra i la BBC Symphony Orchestra. Així mateix, ha col·laborat amb l’Orquestra de Cadaques, el que li ha permès de treballar amb Bernad Haitink, Sir Colin Davies, Valery Gergiev, Vladimir Ashkenazy, Sir Neville Marriner, Vladimir Jurowski, Salvador Mas, Franz-Paul Decker, Christopher Hogwood i Gordan Nikolich.

El 2009 va ser membre de la Youtube Symphony Orchestra, on actuà al Carnegie Hall de Nova York sota la direcció de Michael Tilson Thomas, així com de l’Orquestra Acadèmia del Festival de Lucerna amb l’Ensemble Intercontemporain i dirigida per Pierre Boulez. Durant els mesos de juny i juliol de 2011, Víctor de la Rosa treballa sota la direcció del mestre Lorin Maazel a l’Orquestra del Festival de Castleton, als EE.UU. És col·laborador habitual de la Banda Municipal de Barcelona i de la JONC Filharmonia, gràcies a la formació a orquestres joves com la OJIPC, JONC i Orquestra de l’Esmuc.

La seva inquietud envers la música contemporània l’ha dut a estrenar prop d’una desena d’obres i a formar part del Sonart Ensemble i del Jove Ensemble de Música Contemporània de les Illes Balears. Com a solista ha actuat a festivals com el “Nous Sons” de Barcelona, “Archipel” de Ginebra o “Sincrònic” de Lleida. Actualment és Trial per la vacant de clarinet cosolista de la English National Opera.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish