Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Marc Stroppa
Itàlia
Marc Stroppa

TIPUS

NATAL

Itàlia

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Va néixer a Verona en 1959 i va estudiar en els conservatoris de Verona, Milà, i Venezia entre 1980 i 1983. Va obtenir diplomes en piano, música coral, adreça de cor, composició amb Guido Begal, Renato Dionisi i Azio Corghi, i música electrònica amb Alvise Vidolin. La seva primera obra mixta per a piano i sons generats per l’ordinador Traiettoria va ser escrita mentre treballava com a investigador i compositor en el Centre per a la Sonología Computacional de la Universitat de Pàdua (1980-1984).

Després de guanyar una beca de la Fundació Fullbright en 1984, va anar a la Massachusetts Institute of Technology Mitjana Laboratory durant dos anys per a fer estudis de postgrau sobre la música generada per ordinadors, la informàtica, la psicologia cognitiva i la intel·ligència artificial.

El 1982, Stroppa va ser convidat per Pierre Boulez a formar part d’un grup de compositors i investigadors en IRCAM, el centre més important del món per a música d’ordinadors. Entre 1987-1990 va ser director del Departament de Recerca Musical en IRCAM, i continua tenint molta relació amb l’organització, que ha estat crucial per al seu desenvolupament musical i acostament a la música electrònica.

Marco Stroppa s’inspira en textos poètics i mitològics, esdeveniments actuals ecològics i sociopolítics, i en el contacte personal amb els intèrprets per a qui escriu. El seu repertori inclou obres per a ocasions especials, com la carrera Pascal Rambert, dues òperes per a la ràdio, obres de teatre musical, i composicions per a instruments tradicionals.

Marc Stroppa (Ai, There’s The Rub)

Obra compulsòria per al Concurs de Violoncel Mstislav Rostropovich en 2001. “Ai, There’s the Rub” és una dita que ve Shakespeare en la seva obra Hamlet. En el famós soliloqui en la primera escena del tercer acte “Ser o no ser, aquesta és la qüestió”, el príncep reconeix que la mort no necessàriament acabarà amb els seus problemes, pel fet que els morts podrien encara ser pertorbats pels seus malsons. “Ai, there’s the Rub” significa “Aquí hi ha el problema.”

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish