Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Raúl Prieto
Raúl Prieto, organista
Raúl Prieto

TIPUS

NATAL

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Raúl Prieto Ramírez és organista municipal de San Diego on presenta més de 55 concerts a l’any, la majoria dels quals de memòria. La seva carrera és principalment la d’un concertista amb una agenda atapeïda que el porta als principals festivals i sales de concerts d’arreu del món. També apareix regularment a classes magistrals a banda i banda de l’Atlàntic. Les seves actuacions han estat descrites per la crítica com a “espinosa”, “iconoclasta”, “impecable” i “transcendent”.
Als 27 anys, com a primer organista de la Sala Nacional de Concerts de Madrid, va augmentar l’assistència en un múltiple de 30 i la crítica el va aclamar com un dels talents més emocionants de l’escena musical. Posteriorment va fundar l’Acadèmia/Festival Internacional d’Orgue de Barcelona, la Sursa American Organ Competition en col·laboració amb Moscou i va exercir de consultor d’orgue tant per a institucions religioses com civils.
Antic alumne de Ludger Lohmann i Leonid Sintsev, el Sr. Ramírez va ampliar les seves habilitats d’interpretació musicològica amb Marie-Claire Alain, Guy Bovet, Lionel Rogg, Zsigmond Szathmáry i Luigi Ferdinando Tagliavini, entre d’altres. Les estrenes de les seves obres s’han enregistrat i emès a Espanya, inclòs un concert per a orgue i orquestra que es va estrenar a Barcelona.
El juny de 2016, el Sr. Ramírez i la seva dona, la pianista espanyola Maria Teresa Sierra, van ser presentats com a duo d’artistes a la convenció nacional de l’American Guild of Organists a Houston.
Els primers discos compactes del Sr. Ramírez sobre Brilliant Classics es van gravar a la Catedral de Milà i al Palau de la Música de Barcelona.
Raúl Prieto Ramírez està representat a Amèrica del Nord exclusivament per Phillip Truckenbrod Concert Artists, LLC.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish