Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Reyes Oteo
Reyes Oteo

TIPUS

NATAL

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Compositora i lutier d’instruments electrònics. El seu treball de creació i interpretació d’òpera interactiva ha estat descrit per la crítica com “Un projecte a l’avantguarda de la creació musical”, “Una experiència d’un magnetisme indefinible, potent, hipnòtic i estranyament addictiu”, “… una gran mostra de l’enorme inventiva d’una artista visual, sonora i psiconauta: instrument antropomòrfic o Deessa del So”. Reyes Atalaio és una artista especialitzada en música instrumental i en la invenció i desenvolupament d’instruments reactius al foc, la humitat, la llum, les plantes, els animals i les peces interactives posables. Ha creat un univers sonor de gran fantasia, plasmat en 67 obres simfòniques i electròniques. Com a lutier, ha inventat i desenvolupat més de 30 instruments electrònics interactius (Fructófono, Guardainfantes interactiu, Wormphone, Magnetotáxic Jaw…) tant per a l’electrònica en viu, com per al so de l’escena i la dansa, traçant un camí progressiu de recerca cap a l’encarnació completa de l’electrònica, un projecte cíborg (KittKittPEOW!!!) i dues òperes d’interactius (Cosmovisió i El Llibre de la Llei).

Reyes Oteo (Veritas Vincit)

Sobre un poema de María Cinta Montagut, veu parlada en la cinta: Ruy i León Martín Oteo, basada en la llegenda de Ludovico Angulo.

Obra mixta per a cinta electroacústica i un cant de violoncel solista d’exigent tècnica expressiva. És la primera partitura escrita sobre el sistema compositiu d’altures, durades i funcions que l’autora ha desenvolupat sobre el conjunt matemàtic fractal de Cantor. Recorre tècnicament en la part electroacústica a enregistraments de camp i a la síntesi i filtrat sonor.

Extramusicalment, està basada en la llegenda de l’avantpassat de l’autora, Ludovico Angulo, que va viure en la burgalesa Vall d’Angulo, situada en el segle XII, que es relata en les Llegendes genealògiques d’Espanya d’Antonio de Trueba (1887), i al seu torn, al Verger de nobles i llinatges d’Espanya, de Sr. Pedro Gratia Dei, cronista dels Reis Catòlics i Carles I.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish