Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Xavier Gelabert
Manacor, Mallorca
Xavier Gelabert, electroacústica
Xavier Gelabert

TIPUS

NATAL

Manacor, Mallorca

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

F. Xavier Gelabert i Muntaner (1976)

Llicenciat en Composició pel Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha fet el màster en composició per la European Musical Creation Workshop (2009 – 2014) i el Màster de Composició Contemporània en el CSMA (Conservatorio Superior de Música d’Aragón) el 2020; a més, ha fet classes magistrals en composició d’avantguarda amb José M. Sánchez-Verdú, Juan José Eslava, Alberto Bernal, Alberto Posadas, Aureliano Cattaneo, Xavier Carbonell, José Luís Torà, Pierluigi Billone, Bernard Lang, Uli Fusseneger, Voro García i Stefano Gervasoni.

Ha estat director del cor parroquial de Nostra Senyora dels Dolors de Manacor (1996 – 2000), de la Parròquia de la Santíssima Trinitat de Palma (2000 – 2002) i del Cor de Cambra Ars Antiqua (2001 – 2016). Ha estat cantor de la Capella de la Seu de Mallorca (2016 – 2019) i actualment membre fundador, cantant i director musical d’Octoechos Choir (2018) amb qui desenvolupa una activitat creativa i divulgadora de noves pràctiques vocals.

Membre fundador, tresorer i programador artístic de la Comissió per a la Restauració de l’Orgue del Convent de Manacor des del 2017 a més de productor i director musical de les òperes Els Pirates, El Mikado, Ai Quaquín que has vengut de prim!, La floristeria del pànic, Libera me, E lucevan le Stelle i La violació de Lucrècia (les tres darreres de composició pròpia).

Guanyador dels concursos de Composició Art Jove 2001 amb el Quartet de cordes núm. 1 Digue’s foll i guardonat en la 7a Mostra Sonora de Sueca. Membre del comitè artístic de l’Àrea Encontres de la Fundació ACA del 2000 al 2009.

Ha treballat amb solistes i ensembles internacionals com Miquel Bennàssar, Rafel Riera, Nofre Morey, Francesca Suau, Bàrbara Duran, Tania Dovgal, Carson Cooman, José Manuel Sánchez, Francesc Blanco, Beatriz Tirado, Tomás Alonso, Andreu Riera, Tomeu Moll-Mas, Neus Estarellas, Joan Bagés i Rubí, Klaus Stehling, Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Ensemble Espai Sonor, Ensemble l’Itineraire, Escolania dels Blauets de Lluc, Conjunts de Cambra de Llucmajor, Banda Municipal de Castelló i les Bandes de música d’Algaida, Petra, Llucmajor, Son Servera, Esporles, Ses Salines.

Les seves obres s’interpreten arreu d’Espanya, França, Alemanya, Bulgaria, Estònia, Suècia, Grècia, EUA, Colòmbia i Xile. Part de la seva música litúrgica, tant organística com vocal, s’interpreta també a l’Església de Sant Bartomeu d’Alaró, Seu de Mallorca, Santuari de Lluc, Parròquia de Sant Miquel de Palma, Convent de Manacor, Parròquia de Sant Andreu de Santanyí, Parròquia de Sant Pere de Petra o a la Parròquia de Santa Maria de Flix (Catalunya) i al Memorial Church of Harvard (EUA).

Té en projecte la gravació de la integral de la seva música amb la discogràfica Cas Músic establerta a Santa Eugènia (www.casmusicmallorca.com) amb la qual ha editat “00.XG” i “01.XG – Obra per a orgue”. La totalitat de la seva obra és publicada per l’editorial holandesa Donemus Publishing amb qui té un contracte editorial vitalici i de col·laboració. (www.donemus.nl ; https://webshop.donemus.com).

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish