Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Albert Morra
Barcelona
Albert Mora
Albert Morra

Nascut a Barcelona el 1961, és des de 1986 flauta solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb la qual ha tocat tot aquest temps amb les més grans figures vocals i sota la direcció de primeres batutes. Des del 2012 és professor de flauta, música de cambra i improvisació a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Es va graduar amb el professor Paul Meisen a l’Escola Superior de Música de Munic el 1986, ciutat on també va rebre decisius impulsos artístics del mestre Sergiu Celibidache, amb qui vaig poder aprofundir en la Fenomenologia de la Música. Altres mestres han estat: Jean-Pierre Rampal, Barthold Kuijken, Robert Aitken, György Sebök. Ha estat membre durant la seva carrera de molt diverses formacions de cambra, entre les quals destaca el duo de flauta i arpa (amb Abigaïl Prat) i el duo de flauta i guitarra (amb Álex Garrobé i Ignacio López). En l’àmbit de la música contemporània, ha estat membre de l’Ensemble CGAC de Santiago de Compostel·la, de Barcelona 216 i del Grup XXI.

Ha col·laborat recentment amb la Wiener Staatsoper (Wiener Philarmoniker), així com amb la Qatar Philharmonic, Orquestra Simfònica de Barcelona, Orquestra Castella i Lleó, Orquestra Teatre Lliure, Orquestra de Cadaqués, etc. Ha estat director de la Jove Orquestra Gèrminans, professor de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), de l’Acadèmia d’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i de l’Escola de Música de Barcelona, així com director artístic de l’Orquestra Filharmonia de Cambra de Barcelona. Ha fet concerts a Europa, Amèrica (el Canadà, l’Argentina) i el Japó. Ha impartit cursos de flauta a diverses universitats i conservatoris, a la Fundació Princesa d’Astúries d’Oviedo, i sobre Fenomenologia de la Música aplicada a la flauta a Buenos Aires i Barcelona.

Té editats diversos CD: Soliloquis (flauta sola), Aires i Temps (flauta i guitarra amb Ignacio López), A night at the Opera (flauta i arpa amb Abigaïl Prat) i amb diverses formacions de cambra i simfòniques amb artistes com J. Aragall, M. Caballé, J. Carreras, A. Guinovart, etc.

Ha actuat al Festival de Salzburg amb els Salzburger Orchester Solisten, i al Japó com a solista i coach de la Nagano Philharmonic, en un projecte d’amistat entre el Musikverein de Viena i l’Auditori de Nagano.

RELACIONATS

Sense informació
05 novembre
2022
19:00 pm
Fundació Pilar i Joan Miró. C/ de Saridakis, 29, 2°A, 07015
CatalanEnglishSpanish