Carrer Antoni Caimari Alomar, 07311 Búger, Illes Balears

971 51 65 01

Obert : Dil-Div 08:00 - 15:00

Rafael Yebra, saxofonista
Galícia
Rafael Yebra, saxofonista
Rafael Yebra, saxofonista

TIPUS

NATAL

Galícia

ESDEVENIMENT

ENLLAÇ PERSONAL

Després d’estudiar als Conservatoris d’Orense i la Corunya, participa en el seminari de Saxofon Contemporani de l’Escola d’Alts Estudis de l’IGAEM (Institut Galego d’Arts Escèniques e Musicais), a classes magistrals i cursos d’especialització musical com els de l’Aula de Música de la Universitat d’Alcalá de Henares i en l’actualitat està immers en una recerca com doctorant en el programa Art: Producció i recerca de la Facultat de Belles Arts de la UPV, amb la tesi: La música contemporània a Galícia a través dels seus intèrprets: 1987 -2020.

Rafael Yebra va ser vicedirector i director del Conservatori Superior de Música de Vigo. És catedràtic de saxofon d’aquest conservatori i imparteix docència a conservatoris superiors i universitats europees dins del programa de mobilitats Erasmus, amb principal destinació a: Roma, Viena, Brussel·les, Thesalonica, París o Lisboa. A més, és professor resident de l’Aula Internacional de Saxofon de Tui (AIS TUI) i dirigeix i coordina els cursos Saxornadas des de la seva creació.

L’any 2009 crea el grup MULTIPLENSEMBLE, agrupació que es va presentar per primera vegada dins del Festival LLAURI HABITI de Vigo, en una col·laboració amb el GOETHE INSTITUT de Madrid i el col·lectiu Al-ga, en un cicle monogràfic dedicat al compositor alemany K. Stockhausen. Amb Múltiplensemble, l’any 2012, estrena i dirigeix l’espectacle multidisciplinari Visións sonoras sobre o Lérez, patrocinat per l’Ajuntament de Pontevedra. Forma part de l’Ensemble de saxofóns S@x 21, TAC (Taller Atlàntic Contemporani) i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica Vigo 430 o la Real Filarmonía de Galícia, entre d’altres.

L’any 2008 participa en l’enregistrament de l’obra Miniatura Pregadeu de la compositora María García- Mendoza patrocinat per la fundació Tascó-Casasbellas i l’any 2010 participa i grava l’obra per a saxofon baríton i electrònica del compositor Antonio Rocha en el cicle XV de l’Associació Gallega de Compositors.

Amb la Real Filarmoníade Galícia participa l’any 2015 en el primer enregistrament mundial de l’obra Guitar per a orquestra del compositor suís Frank Martin. En la seva aposta per la música actual ha estrenat obres de Jacobo Gaspar, María García-Mendoza, Pablo Beltrán, Luis Carro, Fernando Buide, Jesús González, Hache Costa, Xesús Xosé Iglesias González, Eduardo Soutullo, Alicia Díaz de la Fuente, Eckart Beinke, José Luís Campana, Helmut Oehring, o Christophe Havel, entre d’altres i moltes d’aquestes partitures han estat dedicades a ell.

Actualment, està treballant en diferents projectes en els quals intenta conjugar la música clàssica actual (contemporània) amb el rock, jazz i altres estils populars en un intent de conciliar al públic general amb la música actual i popular de manera que ens permeti gaudir de la realitat sonora que estem vivint.

RELACIONATS

Sense informació
CatalanEnglishSpanish